Adres

Wij komen graag bij u langs voor een vloer inspectie en advies opmaat

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:00
zaterdag – Zondag 10:00 – 16:00

Bel ons vandaag

bel ons momenteel 2 medewerkers beschikbaar
1

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

Parketspecialist

Parket renovatie

WANNEER PARKET SCHUREN?

 • Krassen en deukjes in uw parketvloer
 • Kleurverschillen door zonlicht
 • Tijd voor andere uitstraling of kleur
 • Bij (water)schade aan uw houten vloer
 • Bij uitbreiding van uw houten vloer
 • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
Geweldig werk geleverd door dit team. Het was een grote opdracht die ze uitstekend tot een mooi resultaat hebben gebracht.

Fam Brouwer

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Garantie op alle werkzaamheden
 • Eigen parketteurs in dienst
 • Uitvoering dus ook in het weekend en ‘s nachts
 • Op korte termijn in te plannen
 • Parket Schuren gebeurt stofvrij

Contact

Wij komen graag bij u langs

085 – 1301 477

info@schuur.expert

WAAROM OFFERTE AANVRAGEN?

 • Binnen twee minuten een prijsopgave
 • Snelle opvolging van uw aanvraag
 • Persoonlijk contact
 • Gratis advies op locatie
 • Heldere afspraken zwart op wit

Alles over parket schuren

Parket renovatie: waarom is vloerherstel momenteel zo populair?

Een lelijke, onverzorgde en afgetrapte vloer kan echt pijn aan de ogen doen. Zeker als de betreffende vloer in uw eigen bezit is. Het kan gaan om de parketvloer in uw woonkamer of slaapkamer, of om een houten vloer in het kantoor of in de kantine van uw onderneming. Hoog tijd om de vloer eens stevig onder handen te nemen! Nieuwkoop is natuurlijk mogelijk, maar momenteel is vooral parket renovatie door Parket Schuren Barneveld erg populair. Maar waarom eigenlijk? Waarom kiezen zoveel Barnevelders en inwoners van de plaatsen rond Barneveld voor parket renovatie via een regionale Schuur Expert? We leggen het hieronder aan u uit, dus leest u vooral snel verder!

De belangrijkste voordelen van parket renovatie

Mensen die ervaring hebben met parket schuren door een parketschuurspecialist, noemen als een van de grootste meerwaardes van parket renovatie het resultaat. Kiest u voor parket renovatie door een vloerlegger van Schuur Expert, dan zult u versteld staan van het schitterende resultaat nadat het parket schuren en oliën of uw parket schuren en lakken is afgerond.
Naast dit feit, geven ervaringsdeskundigen en klanten ook aan dat dat hun houten vloer laten schuren en bewerken verrassend goedkoop was en hen weinig tot geen energie kostte. Reken maar na als het aankomt op geld en tijd: de houtvloer die u in een grijs verleden heeft gekocht blijft gewoon lekke liggen. Sloopwerk is niet aan de orde. En ook een nieuw parketvloer kopen bij een woonwinkel en deze neerleggen hoeft u niet te doen. Het feit dat de vloer die er al inligt hergebruikt wordt, is natuurlijk nog eens extra goed nieuws voor milieu en klimaat. We leven in een circulaire economie en u draagt met het hergebruik van uw houtvloer hieraan een steentje, of beter gezegd ‘houtje’, bij. Vee mooier kunnen wij als specialist in het parket schuren in Barneveld de parket renovatie voor u niet maken, toch?

Het parket schuren: de eerste stap bij parketrenovatie

Elke parket renovatie begint met de houten vloer laten schuren met professionele en geavanceerde schuurapparatuur. Deze klus pakken enthousiaste mensen weleens zelf op, maar kunt u veel beter door een parketschuurspecialist laten uitvoeren. Het schuren moet namelijk precies, volledig en grondig gebeuren om het beste resultaat te bereiken.

De houtvloer laten lakken voor een stijlvolle look

Nadat de houtvloer goed en professioneel is geschuurd, moest de vloer uiteraard nog afgewerkt worden. U parket schuren en lakken wordt door Parket Schuren Barneveld stap voor stap gedaan. De lak wordt meestal in drie of vier lagen op de houten vloer aangebracht. Anders dan bij een houten vloer die met een olie is afgewerkt, ligt lak OP de houtvloer en trekt niet de vloerstructuur binnen, zoals bij olie. Hierdoor heeft lak een optimaal beschermende functie en is uw vloer perfect weerbaar tegen vloeistoffen en stof. Deze kunnen onmogelijk door de drielaagse of vierlaagse laklaag heen dringen.

Kiest u voor lakken? Dan heeft u weinig werk aan een gelakte parketvloer!

Lak heeft verder als voordeel dat een gelakte parketvloer eenvoudig en snel te onderhouden is. U kunt dit type vloeren met een natte doek dweilen of ze schoonhouden met een stofzuiger. De grote populariteit van het parket schuren en lakken heeft verder te maken met de degelijkheid van dit type vloer. Een goed gelakte parketvloer gaat namelijk eenvoudig tien tot wel vijftien jaar mee, zonder dat de vloer in de tussentijd bijgewerkt hoeft te worden.

Behoefte aan een kleurtje? Dan kunt u bij parket renovatie ook kiezen voor oliën

Uw parket schuren en oliën is aan te raden wanneer u een sterke vloer wilt creëren met een kleurtje. Het grote pluspunt van oliën is dat er tientallen kleuren gekozen kunnen worden om uw vloer speciaal te maken. Hiervoor wordt er speciale kleurpigment aan de olie toegevoegd. Geoliede vloeren zijn verder fijn omdat ze goed tegen vocht bestand zijn. De olie trekt namelijk in de houtstructuur van de parketvloer en vult alle ruimtes volledig op.

Het mooi houden van een houten olievloer

Een geoliede houtvloer is gemakkelijk te reinigen, maar heeft wel meer aandacht nodig dan een gelakte vloer. Zo dienen deze vloeren eens in de drie jaar opnieuw in de olie gezet te worden om in goede staat te blijven. Daarentegen is wel een voordeel van een geoliede parketvloer, dat deze lokaal te herstellen zijn bij schade.

Vrijblijvend een oriënterend gesprek of een offerte regelen? Dat kan!

Wilt u zonder verplichtingen met een van onze adviseurs in gesprek om te kijken welke opties voor u het meest passend zijn? Of heeft u al vastomlijnde ideeën over wat u met uw parketvloer wilt laten doen? Dan kunt via ons online formulier ook een scherpe prijsopgave krijgen voor uw vloerwensen. Neemt u gerust contact op met ons ervaren vloerbedrijf!

Stel uw vraag?

Vloerinspectie

Wij komen graag bij u op locatie

Maak een afspraak

085 1301 477

Stuur ons een mail

info@schuur.expert

085 1301 477

Bel nu